8 Ekim 2013 Salı

Bilim Kurgunun hayatımızdaki yeri

Bilim kurgu aslında kısaca hayal gücü demektir. Şöyle düşünün elinizde varolan teknolojilerle yetinmeyip daha farklı teknolojiler hayal edersiniz, ama bu teknolojiler sadece sizin hayal gücünüzle sınırlı kalır, yada bu hayalinizden bahsettiğiniz bir senarist arkadaşınız var ise bunu bir filme dökebilir, bu sadece bir fikir tabiki bilim kurgu filmlerinin maliyetleri ortada, herkesin harcı değil.


Neyse konumuza dönecek olursak, bilim kurgu aslında bazen geçmişi kurguladığımız, bazen dünya dışı varlıkları, alternatif zaman dilimlerinde gezinebilmeyi filan hayal ettiğimiz oldukça göreceli bir kavramdır.

Geçmişten bugüne yani oldukça uzun zaman önce bilim kurgu olarak bakılan bir çok şey aslında yavaş yavaş hayatımıza gerçeklik olarak girmektedir


Aslında siz bu hayalleri kurduğunuz da bunlar güncel hayatımızda mümkün olmayan şeylerdir, tabi ilerleyen yıllarda nelerin değişeceğini, hangi teknolojilerle tanışacağımızı şimdilik bilmek gibi bir şansımız yok, ama bazende bilim kurgu filmleri bize ipuçları verebilir, örneğin bir filmde gördüğünüz cep telefonunun klavyesi masanın üstüne yansıyorsa ve bu sayede yazı yazabiliyorsak bunun gelecekte gerçekleşme ihtimali oldukça yüksek gibi algılayabiliriz, yada bir kaç yıl sonra yeni çıkan bir cep telefonu modelinde bu özelliği gördüğümüzde şaşırabiliriz de.


Ama bazı abartılar da mümkündür tabiki, örneğin bir filmde işlenen paralel evren yani, varolan kişiliğimizin birebir aynı olan başka bir evrende bizden farklı yeteneklere sahip bir şekilde yaşıyor olması şimdilik mümkün görünmüyor, ama kimbilir klavyesi masasın üstüne yada herhangi bir yere yansıyarak kullanılabilen bir cep telefonu yakında piyasada olur.


Fikirlerinizi beyan etmekten çekinmeyin, düzgün yazılmış her yorum sitemizde yayınlanmaktadır, sağlıcakla kalın .


Makale Yazarı: Uğur TUĞTAN

Bilimsel Gerçekler

Makale Editörü



Bilim Kurgunun hayatımızdaki yeri> Bilimsel Gerçekler http://www.bilimselgercekler.com/wp-content/uploads/2013/10/bilimkurgu.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder