2 Ekim 2013 Çarşamba

Kafanızı değiştirecekler

Sadece film olarak aklımızda kalan Frankenstein bilim alanında yaşanan gelişmelerle,  bu teorinin kısa zaman içerisinde hayata geçmek üzere olduğunu gösteriyor.


Şöyleki;


Frankenstein veya Modern Prometheus, Mary Shelley’nin yazdığı romandır. İlk kez İngilizce olarak 1818 yılında Büyük Britanya’da yayımlanmıştır. Birçok kez sinema ve tiyatroya da uyarlanmıştır.


Felsefi bir roman olan Frankenstein, daha çok korku romanı olarak hatırlanır. Bilinenin aksine Frankenstein yaratığın değil yaratıcısının adıdır.Yaratığın bir ismi yoktur. Romanda toplum dışına itilen, kendi savaşını veren ve bu savaşta yenilen farklı insanların acıklı öyküsü anlatılmaktadır.


Ve günümüzde;


İtalyan Nöroşirurji Uzmanı Sergio Canavero, kafa nakli ameliyatının iki yıla kadar başarılabileceğini belirtti.


Canavero, “Surgical Neurology International” dergisinde yayımlanan araştırmada, 1970′li yıllarda Dr. Robert White ve ekibinin maymunlar üzerinde yaptığı benzer deneyleri hatırlattı. Canavero, White ve ekibinin bir maymunun kafasını bedeninden ayırıp başka bir maymunun bedenine nakletmeyi başardığını, 8 gün sonra böbrek yetmezliğinden ölse de maymunun ameliyattan sonra bilincini geri kazandığını ve araştırmacıları ısırmaya çalıştığını vurguladı. Nöroşirurji Uzmanı Canavero, yakında insanların katıldığı araştırmalarda da geliştirdiği yöntemi uygulamak istediğini anlattı.  Canavero, nakil yapılacak kişinin kafasının alınarak, vücut ısısının düşürüleceğini, daha sonra donörden alınan kafanın nakledileceğini belirtti. Bilim insanı, hastanın ameliyattan sonra hayatta kalması durumunda, doku reddine karşı uzun bir tedavi göreceğine dikkati çekti. Ancak bu naklin önünde büyük engellerin bulunduğu ifade edildi. Ameliyat masrafının 10 milyon avro olacağının tahmin edildiği, yaklaşık 100 gönüllünün bulunmasının ve etik sorunların aşılmasının da güç olduğu kaydedildi.



Kafanızı değiştirecekler> Bilimsel Gerçekler http://www.bilimselgercekler.com/wp-content/uploads/2013/10/kafanizi.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder