1 Ekim 2013 Salı

Hurafe Nedir?

Hurafe yada batıl hemen hemen herkesin duyduğu bildiği kelimeler. Farkında olmadan pek çoğumuzun hayatına yerleşmiş olan bir çok hurafe vardır.


Hurafenin tam olarak kelime anlamı şu şekildedir:

Hurafe (Arapça: خرافة), boş, batıl inanışlar; asılsız rivayetler ve efsaneler, dinde olmayan ve sonradan dine eklendiği belli olan (bidat) asılsız inançlar, uğursuzlukla ilgili inanışlar ve yorumlar. Olağan davranışları etkilemek ve tabiat düzenini değiştirmek için yapılan büyüler. Üfürükçülük ve yatırlardan medet ummak, muska ve nazarlıklarla değişim yaratmak.

Hurafe dediğimiz şey zamanla davranış biçimine dönüşmüş, kulaktan kulağa akla mantığa sığmayan duyumlardır. Bu konu daha önce hiç ilgimi çekmemişti. Hurafe ile ilgili ilk ciddi açıklamayı sınava girmek üzere olan kızıma yapmıştım. ”Her şey tamam da ben kırmızıya baktım.” diyerek üzüntüsünü dile getirmişti. Duyduğuna göre sınavdan önce kırmızıya bakarsa zihni kapanırmış ve başarısız olurmuş. Sonuç olarak o güne kadar girmiş olduğu bütün sınavlardan daha yüksek puan almıştı. Çocuklarımızı batıl inanışlar konusunda da yeterince bilgilendirmemiz gerekiyormuş. O kadar çok hurafe var ki saymakla bitmez.



Hurafe Nedir?> Bilimsel Gerçekler http://www.bilimselgercekler.com/wp-content/uploads/2013/10/hurafe3.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder